Skip to content Skip to footer

10 tips για να ξεκινήσεις με το EMS

Προπόνηση EMS

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις EMS;

M

πορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε ειδικά μετά από καιρό απραξίας. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και μεγάλη ποικιλία μεθόδων για να διαλέξετε κάτι που να σας ταιριάζει. Και το EMS είναι μια από αυτές!

Υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας που πρέπει να κατανοήσετε, νέες τεχνολογίες και πολλές επιλογές για κάθε μέρος και στόχο για την επίτευξη κάθε στόχου. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας σταματήσει. Όσο σπουδαίες και αν είναι οι παραδοσιακές προπονήσεις, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προς όφελος μας. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τις προπονήσεις ems οι οποίες είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα στις γεμάτες ιδρώτα προπονήσεις σας  και μερικές φορές, είναι ακόμη καλύτερες και πιο ασφαλής για το σώμα σας.

Ξεκίνησα την προπόνηση ems το 2017 αφού μου το πρότεινε μια φίλη ώς καινοτόμα μέθοδος και δοκίμασα σε ένα στούντιο στην Αθήνα. Το ερωτεύτηκα. Το 2018 το έκανα επάγγελμα και το έφερα στη Χίο ιδρύοντας το πρώτο πιστοποιημένο ems studio της Χίου με στόχο να δώσω την ευκαιρία σε κάθε Χιώτη με ελάχιστο ή καθόλου χρόνο για γυμναστική να έχει την υγεία και το σώμα που επιθυμεί. Σήμερα, γυμνάζομαι συχνά, φαίνομαι νεότερος και έχω χαμηλότερο ποσοστό λίπους από ό,τι όταν ξεκίνησα , είμαι πιο δυνατός , έχω περισσότερη μυική μάζα και ενέργεια. Το ίδιο και οι ασκούμενοι μας. Αυτή είναι η ομορφιά της γυμναστικής – μπορούν να επιτευχθούν πολλά οφέλη.

Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν συχνά αν οι προπονήσεις ems είναι αρκετές ή είναι επικίνδυνες !; Θα μπορούσα εν συντομία να πω: κάντε την ελάχιστη επαρκή δόση άσκησης, κοιμηθείτε αρκετά, τρώτε σωστά και πίνετε αρκετό νερό, αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας σε πιο υγιεινό και παρακολουθείτε την πρόοδό σας.Τι πιο υγιές από αυτό;

Αλλά αν θέλετε μια πιο λεπτομερή απάντηση, ορίστε: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η προπόνηση ems δεν απαγορεύει τις παραδοσιακές προπονήσεις. Είναι ένα συμπλήρωμα που μπορεί να σταθεί μόνο του αλλά ακόμα καλύτερα αν συνδιαστεί μαζί τους. Και όπως όλα τα συμπληρώματα, λειτουργεί καλύτερα όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η προπόνηση ems μπορεί και αντικαθιστά τις παραδοσιακές προπονήσεις, επειδή παρέχει τα ίδια οφέλη και περισσότερα οφέλη σε λιγότερο απαιτούμενο χρόνο.

Για παράδειγμα, θα σας κάνει πιο δυνατούς ή θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία σε λιγότερο απαιτούμενο χρόνο.

Μερικά από τα οφέλη της προπόνησης ems περιλαμβάνουν:

-Αύξηση της μυϊκής αντοχής-Αύξηση μυϊκής μάζας
-Αυξημένη απώλεια λίπους
-Αυξημένος μεταβολισμός
-Βελτίωση στη κυκλοφορία του αίματος
-Μείωση πόνου σε μυοσκελετικά προβλήματα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσθέσετε την προπόνηση ems στη ρουτίνα προπόνησής σας.

Αλλά πριν ξεκινήσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Ακολουθούν αυτά που πρέπει να έχετε κατά νου πριν ξεκινήσετε την προπόνηση ems:

– Η προπόνηση Ems  είναι για όλους αλλά εάν έχετε οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε.

– Η προπόνηση Ems είναι μια γρήγορη λύση και αποτελεί ένα πολύ καλό συμπλήρωμα της υπάρχουσας ρουτίνας σας.

– Η προπόνηση Ems δεν αποτελεί υποκατάστατο μιας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.Απλά κάνει την άσκηση πιο εύκολη.

– Η προπόνηση Ems δεν είναι πανάκεια. Δεν θα εξαφανίσει ως διά μαγείας όλα τα προβλήματά σας αλλά θα βοηθήσει σε πολλά από αυτά.

– Η προπόνηση Ems δεν υποκαθιστά τη σκληρή δουλειά.

 

“Φρόντισε το σώμα σου. Είναι το μόνο μέρος που είσαι υποχρεωμένος να ζεις μέχρι να πεθάνεις”

 

JIM ROHN

Τώρα που ξέρετε τι είναι και τι δεν είναι η προπόνηση ems, ας μιλήσουμε για το πώς να ξεκινήσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε με την προπόνηση ems:

– Βρείτε έναν εξειδικευμένο προπονητή ems. Στο Elite Fitness υπάρχουν  πιστοποιημένοι προπονητές από το Glucker Kolleg Κολωνίας.

– Ξεκινήστε με χαμηλή ένταση και αυξήστε την σταδιακά καθώς νιώθετε πιο άνετα πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή σας.

– Φροντίστε να προθερμαίνεστε και να δροσίζεστε πριν και μετά την προπόνηση.

– Πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

– Ακούστε το σώμα σας και ξεκουραστείτε όταν χρειάζεται.

– Να είστε συνεπείς με την προπόνησή σας. Μια με δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε καλό δρόμο για να αποκομίσετε τα πολλά οφέλη της προπόνησης ems.

 

Κλείστε το δικό σας δωρεάν δοκιμαστικό στο  elite fitness και θα πετύχετε μαζί μας τους στόχους σας με το νεο και πιο πλήρες πρόγραμμα EMS.

Στο elitefitness έχουμε την εμπειρία, τις υποδομές, την κατάρτιση και τη διάθεση να σας βοηθήσουμε να το κάνετε με τον πλέον εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Έναν τρόπο που σας επιτρέπει να δείτε άμεσα και στην πράξη το αποτέλεσμα μετά από κάθε συνεδρία. Ο χώρος μας είναι δίπλα σας. Η τεχνολογία μας είναι δίπλα σας. Εμείς είμαστε δίπλα σας. Αναδείξτε τον καλύτερο εαυτό σας … σήμερα!

Leave a comment